Piet Smit

21
Nov
Piet Smit

View my Website

Piet Smit is gebore in Lydenburg, op Kersdoggend (1956), maar het in Valhalla, Pretoria grootgeword. Hy het ‘n ouer broer en ‘n jonger suster. Op 13 het hy vir die eerste keer op sy broer se kitaar begin speel, maar het nooit formele lesse gehad nie.

In 1974 matrikuleer hy aan die Hoërskool Voortrekkerhoogte, ook die jaar waarin hy in die skool se operette die hoofrol speel.
Met sy eerste salaristjek, van ‘n vakansiewerk na matriek, het hy toe sy eerste kitaar gekoop – ‘n 12 snaar Ibanez. Diensplig het vir hom bestaan uit trompet speel en vragmotors bestuur. Hy was ‘n drywer in die militêre orkes op Lenz, buite Johannesburg. Na diensplig het hy begin werk as ‘n meganiese tekenaar by ‘n Raadgewende Ingenieursmaatskappy in Pretoria.

Kort daarna is hy getroud met Elmarie en uit die huwelik is twee seuns, Johan en Leon gebore. Die begin was maar moeilik, en vir ongeveer 10 jaar het hy in Pretoria se kroeë en restaurante musiek gemaak vir ‘n ekstra inkomste. Hy het later by Krygkor begin werk waar hy opgelei is as Tegniese Skywer en Illustreerder. In 1988 het hy sy eie besigheid begin en Tegniese handleidings geskryf in die breë Elektro-Meganiese Ingenieurswese veld.

In Januarie 1989 het hy tot bekering gekom, en het die Here letterlik oornag vir hom die talent gegee om musiek te skep. Binne een jaar na sy bekering het die produksie “Man in die Middel” die lig gesien. Sederdien het hy al nege solo produksies opgeneem en ses duet-produksies saam met Danie Botha. Al die liedjies wat hy skryf word gebore uit sy eie ervarings en ondervindings saam met God. Hy poog om die gawe wat God vir hom gegee het net tot Sy eer te gebruik.

Alhoewel hy vir jare die begeerte en roeping gehad het om voltyds te sing, het hy vir jare net oor naweke opgetree. In Mei 1994 het die Here vir hom vrede gegee dat hy maar vir Hom kan gaan werk, en Hy het dit ook duidelik uit Sy Woord bevestig. Hy het toe sy besigheid summier toegemaak en staan sederdien voltyds in ‘n sangbediening en lewe totaal in geloof.

Buiten optredes in feitlik elke dorp en stad in Suid Afrika, tree Piet ook gereeld in die buiteland op. Dit sluit in optredes in Namibië, Zimbabwe, Engeland, Holland, Kanada, die VSA, Australië en Nieu Zeeland.

Piet se musiekstyl het ‘n rustige, een-kitaar-een-stem klank. Die boodskap van sy bediening is om aan die tradisionele (of gewoonte Christen) te probeer tuisbring dat daar baie meer in Christenskap opgesluit lê as om net kerk toe te gaan en betrokke te wees by kerksake. Hy wil vertel van ‘n intieme, persoonlike verhouding wat God met ons verlang, van die oorwinning wat daar vir ons is in Christus en die krag wat die Heilige Gees tot ons beskikking gestel het. Piet sê: “Dit help ook nie om net die teorie hiervan te preek nie – ons moet ons geloof prakties uitleef en ook die vrug dra wat by bekering pas. En, alhoewel ek baie val, is dit waarna ek streef. Ek wil ophou preke lewer en begin om die preke te lewe!”

Vandag sentreer sy belangstellings hoofsaaklik rondom musiek en musiekinstrumente. Beide sy seuns is kranige musikante. Op die kantlyn hou Piet homself besig met skryfwerk en die aanbied van radio- en televisieprogramme. Hy is ook ‘n ervare SCUBA duiker en gebruik elke moontlike stukkie vryetyd om te gaan “borrels blaas”.

Tot dusver het ses van Piet se albums goue status verwerf. Sy produksie “Heer U maak my nuut” het geskiedenis gemaak toe dit platinum status bereik het. Dit was die eerste Christelike album deur ‘n voltydse Afrikaanse Christelike kunstenaar in Suid Afrika wat daardie eer verwerf het.

Kunstenaars

RSS Feed

Ons het ‘n nuwe webtuiste. Besoek ons gerus op www.kerkvirvandag.co.za Vir die nuutste inligting oor Covid-19 kan jy gerus die regering se webwerf ...

Opkomende optrede

There are no upcoming events.

View Calendar