Jannie du Toit

20
Nov
Jannie du Toit

View my website
Jannie du Toit het in die vroeë sewentigs ontluik as sanger-liedjieskrywer in die groep TRILOGIE, wat gereeld opgetree het in MANGLES, `n folk-venue in Braamfontein, op toetsprogramme van SATV in 1975 verskyn het en in 1976 eervolle vermelding in die AMERICAN SONG FESTIVAL ontvang het.

Nadat hy homself as prokureur bekwaam het, word hy aangestel as kultuurbeampte aan die UNIVERSITEIT VAN PRETORIA, waar hy musiekblyspele skryf – onder andere saam met verhoog-doyen, Anna Neethling-Pohl. Hy werk destyds vir die befaamde verwerker en komponis van koormusiek, prof. Chris Lamprecht, en doen waardevolle ervaring op. Te danke aan die MUSIEK EN LIRIEK-BEWEGING in Afrikaanse musiek, word Jannie in 1979 ook bekend as solokunstenaar waar hy die verhoog deel met Koos du Plessis, Coenie de Villiers, Anton Goosen en ander kunstenaars wat hulle beywer het om die standaard van Afrikaanse musiek, veral ten opsigte van die tekste, te verhoog.

Hy maak vir die eerste keer kennis met die kabaret-verhoog toe hy paaie kruis met regisseur, digter en akademikus Stephan Bouwer in VAN BERLYN TOT BAPSFONTEIN waarin hy saam met Laurika Rauch optree. Die kabaret debuteer in 1988 in Club `58 in Hillbrow.

In 1986 begin ’n besondere vennootskap toe hy saam met Christa Steyn – hoogs begaafde pianis, komponis en verwerker – opdrag kry om `n program vir die Johannesburgse eeufeesvieringe aan te bied. Sy het toe reeds – na haar klassieke opleiding onder musiekmeesters Adolph Hallis en Pieter de Villiers – opgang gemaak as begeleier en liedjieskrywer vir verskillende Afrikaanse sangers, en hulle eerste gesamentlike poging is genoem BLIK EN SNAAR. Oor die afgelope een-en-twintig jaar is hulle betrokke by verhoogproduksies waaronder twee Nederlandstalige kabarette, die skryf en verwerking van liedjies, skryfwerkswinkels, vrystellings van etlike individuele CD’s, klankbane van produksies en heel onlangs `n DVD van hulle kabaret, JANNIE EN DIE TANNIE. Hulle toer oor die lengte en breedte van Suid-Afrika, en het in nie minder nie as twintig lande wêreldwyd opgetree en veral sinoniem geword met Afrikaanse musiek vir die kieskeurige luisteraar

Kunstenaars

RSS Feed

Ons het ‘n nuwe webtuiste. Besoek ons gerus op www.kerkvirvandag.co.za Vir die nuutste inligting oor Covid-19 kan jy gerus die regering se webwerf ...

Opkomende optrede

There are no upcoming events.

View Calendar